lördag 28 december 2013

Att steka zucciniplättar...

Kökets bästa redskap i kalorijagandet är VÅGEN!
... är inte lätt. Om ni ska göra receptet från Itrims festkokbok så gör 16 små istället för 8 större så slipper ni råka ut för ett haveri. Dom är jättegoda så jag kan rekommendera dom.
Har alltså inte hållit mig till bara Itrim-påsar i dag heller.
Gjorde nämnda plättar och coleslaw (också ur kokboken). Den var också urgod. Mannen som sedan 8 månader går på 5:2 är jättenöjd med mitt nyväckta matlagningsintresse. Och då särskilt att jag kan göra mat med nästan inga kalorier alls.
Tog 2 plättar och 100 g coleslow vilket blev 236 kcal.
Med två itrimgrötar (290 kcal) ½ bar (100kcal) och i kväll en pepparkaksbar (kan gå över lik för dom 175 kcal) blev dagens in 801 kcal. Ska bli skönt att släppa det superstrikta kaloritänket och tänka på handflator och knytnävar istället.

I dag har vi rusat runt och köpt hundsaker till sonens nya hund som snart kommer hem till dom. Ska alltså få en grand-dog och är mycket stolt hussemor. Förärade sonen med sambo en tvättmaskin också. Vi var beredda att köra den nya hem till dom och bära ut den gamla trasiga för att slänga den på tippen. Upptäckte dock att vi för bara 300 kr fick andra att utföra arbetet. Superbra, tränar hellre musklerna på Itrim

1 kommentar: