lördag 31 januari 2015

Hemma!

Kap Verde är i januari sitt kallaste och blåsigaste jag så ni som bara gillar att ligga på stranden och jäsa får åka dit innan december eller efter februari.
Men vi trivdes bra med vågorna och sanden i öronen. Vågorna var så stora att jag skadade ett par fingrar när jag tumlade runt och försökte hålla fast surfbrädan. De är lite svullna men annars är det ingen fara. Havet är faktiskt lika turkost som på bilderna - det var fantastiskt!
Här och var på stränderna fanns hemmagjorda gym med cementklumpar som tyngder bla. Det har varit extremt fattigt här och är det delvis fortfarande även om man nu bygger bort fattigdomen med snabb takt för att vara Afrika.


På kvällarna gick vi runt och kollade på musik-livet och åt god mat. Som vanligt delade vi upp middagen mellan olika restauranger - huvudrätt här och efterrätt där. Och fördrinken tog vi oftast i en liten primitiv bar med elkabelrullar som bord på stranden nedanför vårt hotell. Nationaldrinken heter chiprinha och består av vit rom (grogg), limeklyftor, färsk mynta och en massa krossad is och socker. Lite märklig smak tyckte vi först men vi vande oss fort.
Vi hyrde in oss på en segelbåt en hel dag. Seglade till en vik där vi snorklade och åt lunch. Det var fantastiskt att kunna sitta i solen på en segelbåt i januari.
En annan dag tog vi en rundtur på ön och badade bla i saltbassänger med mycket salt vatten - vi flöt som korkar.
En del textilier har också inhandlats - klänning - väskor - sjalar mm.

Nu är det faktiskt ganska skönt att vara hemma - vi har nya skidor och snön vräker ner utanför fönstret.
 I kväll ska vi på fest men i morgon kan vi nog prova skidorna om snöfallet fortsätter.

2 kommentarer:

  1. Välkomna hem!
    Hoppas ändå ni har haft det bra även om det blåste en del.

    SvaraRadera
  2. Välkomna hem! Låter ändå som ni haft det bra, och blåste det inte så skulle man väl dö i hettan ;-) har boendet varit bra?
    MariaG

    SvaraRadera