torsdag 17 april 2014

Blåkulla!

Visst förstår man varför hon kallades för Blåkulla!

I dag är det flyga-till-Blåkulla-dagen. Det är ön Blå jungfrun i Kalmarsund som i folktron fått äran
att ordna häxmöten varje skärtorsdag. För att inte åkalla oknytt fick man dock sluta säga Blåkulla så det blev Blå jungfrun i stället.

Nu är det en nationalpark och väl värd ett besök. Lämpligast tar man utflyktsbåten från Byxelkrok på Öland. Det gjorde vi ett år när vi hade seglat till Byxelkrok - vid Blå jungfrun finns nämligen inga bra ankringsmöjligheter.



I dag är det superväder och jag sitter instängd på jobbet. Ska snart sluta jobbet för att cykla ner till varvet ett tag innan jag cyklar hem för en löprunda. Resten av helgen kommer att tillbringar på varvet med penslar och polertrasor i högsta hugg.
Har också tänkt göra en del ur Itrims kokböcker bla fänkålshummus och morotstsatsiki. Gör några goda rotsaksknyten och köper kyckling och lamm att lägga på grillen. Rostade rödbetor med pinjenötter och chevré blir det också. Man måste ju hålla det enkelt för vi åker till varvet på mornarna och kommer inte hem förrän mot kvällen - det mesta av maten äts alltså där med tallriken i knät på en vickig plaststol. Och under stor feststämning!

GLAD PÅSK på er!!!

1 kommentar: