lördag 7 mars 2015

Städ och tvättdag...

Denna spets blir det
...både hemma hos oss och hemma hos mamma där allt lämnades vind för våg när hon flyttades. Soporna är kvar, det står disk i köket och i sängarna ligger smutsiga lakan. Eller i alla fall inte rena.
Kyl och frys ska tömmas stängas av och skuras ur.
Och blommorna ska tas om hand av oss eller min bror eller kastas.
Jag övar genom att tvätta och ordna klädhögar hemma hos oss.

I går hittade jag fantastiskt fina paprikor så till middag i dag blir det paprika fylld med köttfärs och grönsaker. Och nyss fikade vi med en kanelknäcke som tilltugg (hårtbröd, lite smör, kanel och fusksocker)

Maken är lite loj pg förkylning och jag har migrän så vi börjar dagen lite soft.

Mamma som för några dagar sedan var övertygad om att hon skulle dö inom den närmsta tiden har beställt en bäddkofta i spetsstickning av mig så nu har hon lite livsgnista och jag har något att göra. Den blir i en vackert isblå färg och i ett mohairgarn så den blir både lätt och varm. Spetsmönstret har jag stickat förut i en schal men aldrig gjort en kofta av så vi får se hur det går.

3 kommentarer:

  1. Jättefin spets! Koftan kommer bli tokfin!
    Skönt att mamma är bättre!

    Här har vi nåt elände på gång, jag har haft huvudvärk (migrän) till och från i flera dagar, och sonen har ont i halsen, jag har så jag får typ kolsyra i näsan när jag böjer mig fram...vill INTE bli sjuk NU!

    SvaraRadera
  2. Kolsyra i näsan låter allvarligt ;)
    Hoppas du håller dig på benen nu när du måste trääääna!
    Cia

    SvaraRadera
  3. Du kommer klara stickningen galant! Din mamma kommer vara fin i den :)

    Tänker på att tokigt som min mamma sa och fokuserade på när hon var som sämst och börjar skratta. Även nu är minsta grej som normalt sker i förbifarten får ett väldigt stort fokus. Men man gör det för att de ska vara glada och nöjda.

    SvaraRadera