onsdag 23 augusti 2017

Hukener er i bänkerne gubbere å kärringer...

för nu laddar ho om.

Eller nej. Det är just det jag inte ska göra.
Har nu sett ett mönster i hur jag hanterat mina hälsoryck tidigare. 
1. Det är sommar och jag guppar i segelbåten fylld med godis, kakor, vin och god mat.
2. Efter tre veckors semester vill jag bara spy på allt socker och att aldrig vara hungrig.
3. Eftersom jag på grund av att ha haft semester i 3 veckor är jag pigg och alert och bestämmer mig för en stor förändring.
4. Läser massor av artiklar, bloggar mm och bestämmer en metod.
5. Håller den metoden slaviskt och mår bra i en månad.
6. Börjar slarva och inser att det här klarar jag inte själv.
7. I oktober går jag till itrim
8. Allt flyter fint tills det inte gör det av olika skäl. Ofta på grund av ledighet. Är ledigheten kortare än 3 veckor börjar jag inte om på 1. utan fortsätter på vägen mot skräphälsa tills jag har minst tre veckors semester igen.

Jag är på ett underligt vis perfektionist, inte när det gäller ordning utan prestationer. 
När jag börjar mina projekt är en av njutningar att schemalägga, notera insatserna och bocka av framgångar. 
Och för mig är inte uteblivna framgångar det som får det att falla utan uteblivna insatser. Träningen som inte blir av, tårtbiten jag, tog gör att jag tappar lusten att fortsätta eftersom det ändå är förstört.

Så denna gång ska jag göra annorlunda. Inga noteringar om träning eller mat i någon app. inget medlemskap i någon klubb.
Kanske jag inte ens väger mig. Har ingen aning om min vikt nu, är på båten i 4 dagar till och har ingen våg. 

Vad jag ska göra är att ha ett matfönster på 8-9 timmar per dag och akta mig för kolhydrater. Mådde bra på LCHF och kommer att äta åt det hållet. 
Nu ombord på båten blir det ett matfönster mellan 11 och 19-20 men mer kolhydrater än vad jag tänker äta sedan. För det är vad vi har ombord.

Just nu ligger vi på Träskö-Storö som har två vedeldade bastus.  Magnus har gått för att tända en och snart ska jag gå dit för dagens bastubad. Efter det ska vi grilla choritzo och grönsaker. Maten börjar ta slut vilket är bra.

Livet är gott. Jag har nu fått ett schema på jobbet där jag jobbar 75%. Är helt ledig var 4:e vecka vilket känns lyxigt. Jobbar vecka 35-37 och är ledig v. 38. Då ska jag vara ute med husbilen för att sy nya ryggkuddar till den.

Detta blev ett ganska långt och torrt inlägg. Bättring senare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar